tiistai 30. lokakuuta 2012

KIITOS !!!

101 ääntä kuntavaaleissa, suurkiitos luottamuksesta! Hukkaan ei minulle annettu ääni mennyt, Vasemmistoliitolla on nyt todella hieno, kasvanut, nuorentunut ja naisvaltainen ryhmä kaupunginvaltuustossa ensi kaudeksi ja jätimme kampanjan aikana monin tavoin myös Helsingissä vaalilakeja rikkoneet persut kirkkaasti taakse! Masentavinta vaaleissa oli alhainen äänestysprosentti, varsinkin tämänkin kaupungin vaurauspesäkkeiden ulkopuolella. Kokoomuksen voittomarginaali on oikeastaan NIIN vähästä kiinni. Edes 20 % suurempi äänestyprosentti muuttaisi takuuvarmasti vaalituloksia todella radikaalisti, eikä vain persujen hyväksi. Hyvinvoivan porvariston on todella helppoa tulla vapaapäivänä vaalipaikalle puolustamaan saavutettuja etuja ja vaurauttaan verrattuna köyhään, syrjäytyneeseen, sairaaseen tai turhautuneeseen kansalaiseen. Ne Tehtaankadun koulun eteen jalkakäytävälle vaalipäivinä pysäköidyt citymaasturit ja minkkiturkkirouvat saivat ainakin minut raivon partaalle kun asuin vaalipiirissä. Teki oikeasti mieli ruveta tyhjentämään renkaita tai hakea jostain punainen sparymaalipurkki. (Tämä että kirjoitan että "teki mieli" ei nyt tarkoita sitä, että kehotan ketään toimimaan niin tai että itse olisin vakavissaan edes harkinnut.) Mutta otti monasti päähän. Samoin otti todella päähän Kataisen vakio itsevarma kultapoju -hymy vaali-iltana televisiossa. Toki olin mahataudissa ja muutenkin pahalla tuulella. Mutta kun Jykä hymyposket punaisina tuulettaen julistautuu Kaivohuoneella voittajaksi "jonka takana on kansa" ja "jolla ei ole vihollisia" niin puheenjohtajan pitäisi ehkä voitonhuumasta huolimatta muistaa, että yli 87 % kansasta EI äänestänyt Kokoomusta näissä vaaleissa.

4 vuoden päästä ehkä uusi yritys valtuustoon, ja silloin huomattavasti aktiivisemmalla kampanjalla.

Satunnaiset havainnot ja sanalliset purkaukset kulttuurin, politiikan ja kaupunkielämän saralta jatkunevat sillä välinkin tässä osoitteessa.

Tulkaa käymään Kansallisteatterissa, tukekaa hyvässä liikeessä olevan instituutiomme toimintaa ostamalla pääsylippu tai pelaamalla Veikkauksen pelejä, nyt kun valtio ei enää aio tukea. Mikä on täysin järjenvastaista.

Niin ja tulkaa käymään mielettömän hienoissa Balkanbileissä Helsingissä 3.11. ja 8.12.  vielä tänä syksynä!

Jälkihuomautus 31.10: Voi hyvä luoja KOK puoluesihteerin analyysi ja HS:n uutisointi siitä on kyllä pääkaupunkiseudun alueittaisien vaalitilastojen valossa tarkasteltuna todella kummallinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti