sunnuntai 12. huhtikuuta 2009

JOK alkamassa Turussa 11.4.2009


JOK alkamassa Turussa 11.4.2009, originally uploaded by dj levy.

No niin....

Pitää nyt uteliaisuudesta kokeilla tällaistakin elämän muotoa, ei siksi että odottaisin kenenkään tätä lukevan vaan enemmänkin omaksi iloksi. Jos joskus löytyisi aikaa tällaisen päiväkirjan pitoon. En ole koskaan ollut kovin CV/Portfolio-orientoitunut ja joissakin tapauksissa vuosien varrelta se on itse asiassa harmi: teatteri on muutenkin niin katoava, oman hetkensä taiteenlaji.

Puhumattakaan valosta. Yritä ottaa valokuva tai video hienosta tai varsinkaan herkästä valoasiasta teatterissa niin se meni jo. Kuten tämäkin hetki juuri ennen "Jumala on kauneus" -esitystä eilen Turussa, rinki ehti hajaantua ennenkuin sain kameran esiin. Ja liian pimeääkin olisi ollut, kameralle.


Jos näen tyylikkäitä valokuvia tai videoita esityksistä niin suhtaudun aina niihin hyvin skeptisesti: Itse kuvaustilanteessa valoa on ollut liikaa tai eri lailla tai esiintyjät on pysäytetty tai kuvaa on manipuloitu. Silmä-aivo yhdistelmä toimii NIIN eri lailla kuin linssi-kamera, tekniikasta riippumatta.

No, jos tämä lopulta harvakseltaan päivittyvän päiväkirjan lisäksi johtaisi jopa ihan oikeiden kotisivujeni (15 vuotta sitten TeaKin HTML-kursilla tehtyjen ja koskaan päivittämättömien, bittiavaruudesta jo aikaa sitten ikuisesti poistuneiden sivujen jälkeen) syntymään niin hyvä. CV:n/portfolion teko ja varsinkin minkäänlaisen kelvollisen kuvamateriaalin löytäminen vuosien varrelta tulee kyllä olemaan tuskaisaa ja turhauttavaa joten saapa nähdä saanko ikinä edes ryhdyttyä. Vaikka se olisi ammatillisesti kuinka järkevää ja perusteltua tahansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti